The New Wave, in een vorig blog gaven we al aan wat we daarmee bedoelen.
Niet roepen wat beter kan maar komen met oplossingen en het beter doen.

Je hebt een T.T.T. (TussenTijdse Toets) gereden en de feedback waren een paar kleine puntjes. Die ga je finetunen naast dat je de rest van de rijtaak ook blijft oefenen.

En dan mag je afrijden. Je hebt bijvoorbeeld 48 uur rijles gehad, je hebt het geleerd aan de hand van de Rijinstructie. Je bent er gewoon echt helemaal klaar voor. Het is dan niet dat je een lesje zelfstandig en aardig gereden hebt, nee al bijvoorbeeld 10 uur rijdt je geheel zelfstandig. Op naar het CBR.

Dan mag het afrijden niet van invloed zijn op wie jouw examinator is.
Dan mag het niet uitmaken hoeveel leerlingen die dag al geslaagd zijn.
Dan mag het niet zo zijn dat je in 30 minuutjes beoordeeld wordt.

Los van bijvoorbeeld dat de spanning echt de overhand van je neemt of dat bijvoorbeeld een ingreep noodzakelijk was.

Van leerlingen wordt er eigenlijk het volgende gevraagd “je bent net klaar met jouw rijopleiding, maar je moet rijden alsof je al 10 jaar rijervaring hebt”. Net als in het bedrijfsleven, ze zoeken iemand die net zijn/haar opleiding afgerond heeft, maar dan ook nog eens met 5 jaar werkervaring in die functie :s.

Daarom Komt Autorijschool Twan Met Het Volgende Idee:
Via een computerprogramma moet de examinator waardes tussen de 1 en 5 geven voor de onderdelen die tijdens de rit voorbij zijn gekomen.
Dit zijn de standaard zaken die getoetst worden tijden het Praktijk Examen. Maar hierbij komen dus ook zaken die niet ingecalculeerd waren. Omgevingsfactoren waar men geen invloed op heeft.

De waardes die ingevuld worden zorgen voor een eindresultaat in het programma.
Echter de examinator weet niet wat de weging is van die waardes die hij invult. Dit voorkomt dat je anders krijgt zoals leidinggevenden bij bedrijven doen, ik geef je daar een 4 en daar een 2 dan weet ik dat het antwoord een 3 wordt.

De computer weegt de rit met de ingevoerde waardes en daar komt een antwoord uit. Is dit resultaat een 6 of hoger…..Hoera Je Bent Geslaagd!!

En komt de computer met een lager cijfer dan zul je helaas moeten herkansen.

Dit, in uitgebreide versie, zal Autorijschool Twan aan het CBR overhandigen.
En hopelijk wordt dit idee dan uitgerold, lopen de wachtrijen mooi weg en krijgt iedereen de beoordeling op de onderdelen die uniform is. Wat naar alle waarschijnlijkheid ook een begrijpelijkere feedback geeft.

#TheNewWave