Zie jij door de bomen het bos niet meer in jouw zoektocht naar een geschikte rijschool? Waar moet je zoal op letten en wat is waar in al die beloftes?

Check hier wat aandachtspunten:

Bij Autorijschool Twan: heb je geen inschrijfkosten!
Elders: inschrijfkosten. Nou niet doen dan! Als je dat al moet betalen om ergens te mogen beginnen met lessen, wat moet je dan nog meer betalen tijdens je rijopleiding?

Bij Autorijschool Twan: is jouw proefles gratis en dit gaat ook niet van jouw LesPakket af.
Elders: goed lezen dus, is je proefles, zogenaamd gratis, maar als je daar dan start, dan gaat er ook een les van je LesPakket af!
Oftewel: Huh dan is het toch niet gratis? En het Pakket wat dan misschien iets goedkoper lijkt, blijkt ineens een les minder te bevatten, blijkt het dus ook duurder te zijn. Daarnaast  een proefles kun je niet een rijles noemen.

Bij Autorijschool Twan: zit Alles-In-Een pakket.
Elders: Lijkt het pakket goedkoper dan bij ons, dan is er iets uit het Pakket gelaten, naast dat je dan kunt denken, is dat wel een Pakket, is dat dus een trucje om je op het verkeerde been te zetten, trap er niet in!

Een lespakket voor heel weinig of de eerste tien lessen voor een schijntje?
Wat verwacht je, dat je met een mini/start pakket klaar bent, dat je echt dan al je rijbewijs hebt? Meestal moet je nog minstens tweemaal zo’n pakket bijkopen en ben je ineens een stuk duurder uit dan elders. Goedkoop is dan weer eens duurkoop.

  • Wat zegt het CBR hierover:
    Op de site van het CBR lees je wat gangbaar is om tot een rijbewijs te komen. Zij geven in cijfers van 2021 aan dat een gemiddelde kandidaat 43 uur rijles heeft gevolgd om vervolgens te kunnen afrijden. En dan is er niet eens een 100% garantie van slagen!
    Ook geeft het CBR aan dat een leerling gemiddeld € 2.750,- kwijt is voor het behalen van een rijbewijs. Met de norm van het CBR zelfs vaak meer. Naast dat het afhankelijk is van veel factoren (zie ander blog).

Bij Autorijschool Twan: Af en toe een Actie, en die actie is dan ook echt een Actie.
Elders: Als het standaard is dat je een percentage korting krijgt, dan is het dus geen korting, maar dan is dus de prijs standaard de “kortings-“prijs.
Datzelfde geldt als er schreeuwend bij staat “Pakket X € 75,- korting”, “pakket Pakket Z € 140,- korting”. Waarop dan, in vergelijk met wat dan? Ook hier is die korting natuurlijk gewoon een lokkertje en is de standaard prijs de zogenaamde kortingsprijs.
Oftewel: Altijd Korting = Geen Korting!

Bij Autorijschool Twan: Indien we iets doen, want we hebben al de beste prijs, dan krijg je het ook echt, oftewel dan is het echt de actie! Bijvoorbeeld een gratis rijles t.w.v. € 82,50! Laatst voor alle leerlingen een gratis rijles van 1,5 uur, alleen daarom al Autorijschool Twan, gewoon omdat het kan!
Elders: Acties in de vorm van “je krijgt het theorie ter waarde van € 400,- cadeau” of “je krijgt een slipcursus t.w.v. € 150,- cadeau”.
Serieus? Even kijken, CBR theorie-examen kost € 37,- een theorieboek plus online leren € 35,- totaal is dat € 72,-. Ben jij nu ook benieuwd wat je dan nog gaat krijgen voor € 328,-? Oftewel trap er niet in. Een slipcursus online kost € 65,- en je kan ze zelfs goedkoper vinden. Wat zul je voor die € 85,- nog krijgen dan. Wij kunnen je aangeven, ja je krijgt een drankje en hapje, maar nee niet t.w.v. € 85,-. Glas frisdrank en een paar bitterballen. Oftewel trap er niet in. Of boek het lekker zelf met vrienden/familie, veel leuker.
En nog erger is het Pakket X nu voor X-bedrag, alleen dat nu is altijd. Dus dan is het ook geen actie!

Bij Autorijschool Twan: Les jij 90 minuten.
Elders: 50 minuten, met een voor- en napraatje is dat nog nauwelijks een rijles te noemen. 60 minuten is gangbaar en 90 minuten nog gangbaarder. Dan kun je echt dingen leren, lesonderdelen echt specifiek behandelen inclusief de uitleg. Maar 2 uur rijden is weer onzinnig. Want als ervaren automobilisten al het advies krijgen bij reizen om om de 2 uur een pauze te houden. Hoe zou iemand die nog in opleiding zit dan al meteen 2 uur achter elkaar kunnen lessen? Best intensief! Niet doen dus, dat laatste half uur is je concentratie weg en leer je echt niet meer. Zonde van je lestegoed.

Tip is dus om te kijken wat kost het Pakket en wat houd dat Pakket dan exact in. Er zijn er veel die goochelen met de Nederlandse taal, de kleine lettertjes lezen is dan noodzaak en je raadt het al dan is goedkoop wederom duurkoop.

Door klanten beoordeeld met een 9,5 (of zelfs hoger)
En jij gelooft dat? Wist je dat je bij Google negatieve recensies kan afkopen?
Lekker misleidend toch. Gelukkig laat jij je niet neppen!!
Iedereen die slaagt is natuurlijk enthousiast en plaatst dan ook enthousiast hoe geweldig het allemaal wel niet was. En diegene die zakt die reageert niet. En als diegene dan alsnog slaagt dan is ook deze in hosanna stemming! Niemand zal reageren met “Ja, ik dacht met 10 lessen klaar te zijn, ik moest er uiteindelijk 35 bijkopen en was vet duurder uit dan ik dacht”. Nee je bent blij dat je je roze pasje hebt gescoord.

Samengevat:
Autorijschool Twan staat voor no nonsens, dit is wat we bieden, we weten wat we bieden en we weten waar we voor staan!
Daarom dat we durven te zeggen “Gegarandeerd De Beste Alles-In-Een Prijs” en mocht je dan toch denken dat je elders voordeliger uit bent, dan rekenen we het voor je uit, zodat je ziet dat wij toch echt de beste Alles-In-Een prijs hebben!

Autorijschool Twan staat voor Helder en Transparant!

Waar wacht je op, schrijf je vandaag nog in, kun je morgen beginnen!