Autorijschool Twan staat voor Helder en Transparant. Dat doen we niet alleen in het samenstellen van Pakketten, geen trucjes met de Nederlandse taal, gewoon duidelijk, dit is wat een Alles-In-Een Pakket inhoudt. Maar dat doen we met alles, zo ook over ons slagingspercentage.

Autorijschool Twan heeft unieke kandidaten:
Bij Autorijschool Twan is iedere kandidaat uniek, dat roepen wij niet alleen, zo benaderen wij ook onze leerlingen. Autorijschool Twan heeft heel veel leerlingen met ADD, ADHD, autisme. Naast dat wij cursussen volgen om dat in de praktijk zo goed mogelijk te begeleiden zien wij de kandidaat ook echt als individu met of zonder voorgenoemde. Niet iedereen is hetzelfde, niet iedereen heeft dezelfde interesses. Ieder persoon heeft een eigen karakter. Die plaatsen wij als opleider niet in een hokje.

CBR, eenheidsworst:
Dan kom je bij het CBR en dan gaat je toch iets opvallen. Leerlingen krijgen een soort van onzichtbare stempel op het voorhoofd. Iemand met een bijzondere eigenschap wordt in een hokje geplaatst. Maar dat is iets wat helemaal niet kan, zeker niet in deze tijd!!

Iedereen moet ineens precies hetzelfde laten zien, je kunt en vooral mag niet anders zijn. Dat is een pijnlijke constatering. In een eenvoudige uitleg is dit dus dat iedereen dezelfde rijvaardigheid moet laten zien. En dat begint bijna op vacatures te lijken, je kent het wel, je komt net van school, wilt solliciteren, je moet het liefst zo jong mogelijk zijn, en nu komt het, ook nog met 10 jaar werkervaring. Huh maar je komt net van school.

Maar net als in de maatschappij, in je klas, op het werk, bij het sporten bestaan er toch mensen die wat op de achtergrond zijn, je hebt ook haantjes, je hebt de bescheiden leerling en een snelle leerling, noem de verschillende types maar op. Maar dat heb je dan toch ook bij automobilisten, daar heb je toch ook allerlei types?

CBR, Korte Verhalen:
In deze context komt Autorijschool Twan vanaf nu met “Korte Verhalen” uit de praktijk en uit de Praktijk Examens. Natuurlijk hebben wij bovenstaande ook aangekaart bij het CBR, we hebben zelfs voorstellen ingediend onder de noemer “Eerlijk slagen“. Maar vooralsnog lijkt Helder en Transparant zijn een uniek fenomeen.

CBR, vreemde norm:
Het CBR heeft het afgelopen jaar een aantal zeer opzienbarende redenen aangedragen om een leerling niet te laten slagen. Nou houden wij zelf van eerlijkheid en als een leerling zakt met redenen die wij zelf hebben meegekregen omdat wij aanwezig waren bij de examenrit, dan zullen wij ze ook als eerste erkennen.

Maar waar wij natuurlijk niks mee kunnen is onzin. Zoals dat het CBR roept dat 50% een mooi gemiddelde is voor een examen locatie, deze is met de branche afgesproken, aldus hun. Maar huh, dus 50% is oké? Dat betekent op school dat je een 5 hebt gehaald, een onvoldoende. En als je bij je baas 50% scoort, dan wordt de baas ook niet blij! Merkwaardig dat zij dat ten eerste als norm hanteren en dan vervolgens het ook nog hanteren in het laten slagen van mensen. Dus het CBR wil die norm maar al te graag in stand houden, hoe kan zoiets tegenwoordig nog bestaan?

Moet het niet gewoon zijn, goed gereden is geslaagd, niet goed gereden is helaas gezakt?
Daarnaast is Autorijschool Twan een voorstander van een andere opzet van het Praktijk Examen. In een rit van 30-35 minuten kun je niet door invloed van de omstandigheden van dat moment je rijbewijs wel of niet scoren. Kort samengevat heb jij net een fietser die tegen het verkeer voor de auto langs schiet, dan kan dat jou je rijbewijs kosten, terwijl als die persoon er niet was, of net een andere straat, dan scoor jij je rijbewijs. Zo kan en mag het niet gaan.

Autorijschool Twan werd dan ook te ambitieus genoemd door het CBR, ons streven is 75% en eigenlijk zelfs 80%. Het feit dat men je te ambitieus noemt is alleszeggend. Een norm hanteren waarin 4 van de 5 leerlingen slaagt, zou toch heel normaal moeten zijn! Ons doel vanaf dag 1.

Autorijschool Twan 2022:
Dit jaar sluiten wij dan ook voor het eerst teleurstellend af, wat betreft ons slagingspercentage. Van bovengemiddeld naar slechtste kwartaal ooit. Maar bij ons zijn alle leerlingen welkom, want iedereen is uniek bij ons! Niks in hokjes plaatsen, gewoon lekker jezelf kunnen zijn.
Natuurlijk voelt het wel zuur, de tijd en energie en zorg en scholing die wij in onze rijopleiding steken verdiend meer van het CBR.

Autorijschool Twan 2023:
We spoelen de nare smaak weg met Champagne, we heffen het glas richting het CBR, we zetten onze grootste glimlach op en zeggen “we zien jullie in 2023 weer”. En nu zal het slagingspercentage weer door het plafond gaan, aan Autorijschool Twan zal het niet liggen, onze ambitie blijft in stand! En onze ambitie is ons doel!!

Binnenkort dus Korte Verhalen, naast de Beste Alles-In-Een Prijs voor nu ook
de Beste Wensen voor het Nieuwe Jaar!!
#JoinTheClub