De Leerling Moet Perfect Rijden, Maar Met Dit Soort Voorbeelden…

De leerling moet eerst het Theorie-examen halen. Dan kan de leerling een T.T.T. (TussenTijdse Toets) doen, gevolgd door een Praktijkexamen.
De leerling leert het autorijden volgens het boekje (toepassen van de theorie in de praktijk) en aan de hand van de geldende regels.

Het CBR wilt dat de leerling perfect rijdt. Echter is dit, zie filmpje, dagelijkse kost voor ons.
De leerling vraagt dus geregeld “waarom moet ik de richting aangeven, de auto’s voor me en achter me doen het ook niet”? “Hoezo 30 km/u rijden terwijl ze zo zitten te kleven”?

Mijn idee:
Daarom zou de regel moeten zijn dat iedereen om de vijf jaar zijn/haar theorie-examen opnieuw moet doen.
Haal je het, dan is het okay, haal je het niet, dan moet je de kosten van het theorie-examen zelf betalen, plus de kosten van herkansing.
Voordeel hiervan is dat je dan in ieder geval je theorie opfrist, je bent er weer bewust mee bezig. Zo krijg je ook geen verval in kennis.

Nu is het natuurlijk zo, je haalt je theorie, je haalt je rijbewijs en regels worden ineens geïnterpreteerd in het voordeel van jezelf.

Een ander idee zou zijn om de 5 of 10 jaar een Praktijkexamen rijden, aangezien de kosten hier hoog voor zijn geeft dat natuurlijk direct veel tegenstand.

In dit filmpje een van de vele voorbeelden van wat we dagelijks meemaken: