Durf en kun jij deze uitdaging aan:
Kijk eens wat vaker naar jou eigen bijdrage in het verkeer. En durf eens kritisch te zijn.
Ben je echt altijd zo goed en actief bezig in het verkeer?
Autorijden is niet alleen van A naar B rijden. Autorijden is ook rekening houden met de andere verkeersdeelnemers.

Eenmaal een rijbewijs behaald dan is men ervan overtuigd het goed te doen. Echter worden er heel veel eigen patroontjes aangeleerd door de jaren heen. En men rijdt al snel niet meer zoals het is aangeleerd.

Opmerkelijk hoe geregeld de vinger naar de lesauto gewezen wordt. Ondanks dat alle L‘etjes blauw zijn lijkt het bij sommige toch meer op een “rode lap effect”.
Maar waarom?

De opleiding bestaat o.a. uit het leren kijken. Vooruit kijken, spiegels kijken, schouder check.
Ja, de leerling moet nog een hoop leren. Maar leert wel vanaf les 1 het hoe of wat volgens de regels.

Het bijzondere is dan dat heel veel mensen de neiging, zo niet de drang, hebben om de leerling en instructeur even duidelijk te maken hoe het niet moet. Ja inderdaad, hoe het niet moet. Want dat is nou net wat ze met hun eigen rijgedrag laten zien.

Dus doe eens gek en kijk in de spiegel, kijk eens hoeveel verkeersborden jij nog kent. Kijk eens of jij weet wat een doorgetrokken streep betekent. Kijk eens of jij overal je richtingaanwijzer aanzet. Zet jij je verlichting aan tijdens de regen, en nee niet jouw DRL. Tel eens hoe vaak je sociaal bent tijdens een rit van A naar B. En probeer het vooral ons niet voor te doen. Dat gaat je niet lukken!

Als je nou twijfelt over je rijkunsten of over de regels overweeg dan eens een Opfriscursus. Dat kan gewoon met jouw eigen auto. Leer je meteen Het Nieuwe Rijden.