Machtig jouw rijschool met jouw DigiD

Voordat de rijschool voor jou het praktijkexamen, een toets of een theorie-examen voor de categorie B kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging.

Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen, een toets of theorie-examen voor je heeft gereserveerd. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR.

Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD, jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef je DigiD nooit aan een ander!

De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd.

Verder is het goed om te weten dat jouw rijschool een Praktijkexamen of toets alleen op jouw naam kan reserveren. De mogelijkheden om de examendatum te verplaatsen zijn door het CBR zeer beperkt. Stem je examendatum dusdanig goed af met jouw rijschool zodat deze niet verschoven hoeft te worden.

Het machtigen van jouw rijschool en het reserveren op naam dragen ertoe bij dat jouw rijschool altijd binnen afzienbare tijd een praktijkexamen voor jou kan aanvragen.